Project verbouwing Abel Tasmanstraat

Het komt weleens voor dat buren van Bob en Ellen van der Hout uit de Utrechtse Abel Tasmanstraat aanbellen met de vraag of ze even binnen mogen kijken. Dat is niet zo gek want het stel woont met hun drie kinderen in een prachtig huis waarvan door KEESBOUW nu ook de bovenste verdieping, inclusief de badkamer, volledig gerenoveerd is.

Bob en Ellen hebben alle verdiepingen van de woning gekocht; dat lukte toen in 2019 de onderbuurvrouw verhuisde. Ze kochten haar woning op de begane grond erbij en maakten er één woning van. In 2023 werd het de hoogste tijd om de derde verdieping flink onder handen te nemen: er kwamen drie slaapkamers voor de kinderen en een mooie -en grote- badkamer. De slaapkamers van de kinderen zijn zo slim en ruimtelijk ingedeeld dat zoon Simon een hoogslaper heeft en zijn broertje aan de andere kant van de muur onder hem slaapt. Een heel handige manier om ruimte te verdelen.

De verbouwing is door KEESBOUW uitgevoerd en daar kijken Bob en Ellen met veel plezier op terug. Ook hun kinderen moeten glimlachen als ze terugdenken aan bijvoorbeeld timmerman René die ‘prachtig kan zingen’. En dat ook heel graag doet tijdens het werk. ,,De kinderen kunnen nog altijd de ‘engelbewaarder’ meezingen’’, vertelt Bob met een grijns.

,,Ook als loodgieter Willem kwam werken, was het altijd een feestje. Daarnaast was het hele project goed gepland en die planning is ook gehaald. Dat blijkt bijzonder te zijn bij verbouwingen, heb ik laten vertellen door anderen bij wie dat zeker niet zo was.’’

Via een bevriende architect van het Utrechtse deOntwerpbar kwamen Bob en Ellen in contact met KEESBOUW. ,,De architect had alles goed uitgedacht en daardoor wisten we ook bij KEESBOUW heel precies waar we aan toe waren. Dat raden we vrienden die aan een verbouwing beginnen ook aan: zorg dat alles goed op papier staat, dat alles berekend is, dat zorgt ervoor dat je zo min mogelijk voor verrassingen komt te staan.’’

,,We hebben heel fijn met KEESBOUW en de timmermannen en onderaannemers samengewerkt’’, blikt Bob terug. Zo is hij nog altijd blij met de manier waarop de stukadoor te werk ging. ,,Hij heeft heel netjes gewerkt en altijd alles netjes opgeruimd. Daarbij communiceerde hij heel erg goed.’’

Bewoner Bob maakte in de afwerking mooie details van de originele vloer die bestond uit eikenhouten planken. Hij maakte er een mooie ombouw van de cv van op de slaapkamer van zijn dochter en ook de planken in de nissen van de badkamer zijn van dat hout gemaakt.

Het huis, dat werd gebouwd in het begin van de twintigste eeuw, is weer helemaal af dankzij KEESBOUW. En als er weer eens buren aanbellen, laten Bob en Ellen met veel plezier ook de derde verdieping zien. Van de enorme badkamer, tot de kleinste boulderhandgreepjes die Bob maakte aan de hoogslaper van zijn zoontje.